piątek, 21 kwietnia 2017

Schab w cebuli

Schab w cebuli


Składniki:

2 kg schabu
4 jajka
2łyżki vegety
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
2łyżki majeranku.


Schab pokroić w plastry. Zrobić marynatę z rozbitych jajek z wszystkimi przyprawami. Zamarynować mięso na 2 dni. Wstawić do lodówki. Mieszać go co jakiś czas.
Po dwóch dniach skroić 8 cebul w wiórka i zeszklić na oleju. Schab wyjąć z marynaty lekko podsmażyć, aby zamknęły się pory.  Podsmażony schab układać w naczyniu żaroodpornym warstwami: warstwa schabu, warstwa cebuli, schab, cebula. Dusić w piekarniku ok 2 godz. w temperaturze 180 stopni.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...