piątek, 21 kwietnia 2017

Żeberka pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie


 

Składniki:

1,5 kg żeberek

przyprawa do żeberek

2 ząbki czosnku

świeży rozmaryn i tymianek

 

Przygotowanie

Umyte mięso pokroić na mniejsze kawałki. Dodać obrany i zmiażdżony czosnek, drobno pokrojone zioła, resztę składników, i wymieszać. Pozostawić mięso na minimum godzinę, by przeszło przyprawami.

Następnie ułożyć w rękawie, zapiąć go i włożyć do piekarnika na 50 - 60 min. Piec w 180 st.
Mięso nie wymaga solenia i jest pyszne. jeśli lubisz słone dodaj soli.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...