Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym
Składniki::
Składniki::
· kromki chleba ciabatta: 12
· biała fasola: puszka 425 ml
· papryczka chilli: 1 szt.
· oliwa z oliwek: 3 łyżki
· krojone pomidory w zalewie: 2 puszki
· ząbek czosnku: 1 szt.
· cukier
· pieprz
· pęczek tymianku
· kotlet schabowy: 500 g
· bulion: 100 ml
· cebula: 1 szt.
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Porcjami obsmażać chleb na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem, osączyć na papierze kuchennym.
Pokrojone w kostki mięso smażyć na oleju 4-5 minut, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Dodać posiekany tymianek, pomidory, bulion i fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chlebkiem ciabatta.