czwartek, 23 marca 2017

Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym

Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym

Składniki::
·                                 kromki chleba ciabatta: 12
·                                 biała fasola: puszka 425 ml
·                                 papryczka chilli: 1 szt.
·                                 oliwa z oliwek: 3 łyżki
·                                 krojone pomidory w zalewie: 2 puszki
·                                 ząbek czosnku: 1 szt.
·                                 cukier
·                                 pieprz
·                                 pęczek tymianku
·                                 kotlet schabowy: 500 g
·                                 bulion: 100 ml
·                                 cebula: 1 szt.

W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Porcjami obsmażać chleb na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem, osączyć na papierze kuchennym.

Pokrojone w kostki mięso smażyć na oleju 4-5 minut, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Dodać posiekany tymianek, pomidory, bulion i fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chlebkiem ciabatta.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...