czwartek, 23 marca 2017

Jajka faszerowane sardynkami na pomidorach

Jajka faszerowane sardynkami na pomidorach

Składniki:

5 jajek
mała puszka sardynek w oleju
mała czerwona cebula
1/2 pęczku szczypiorku
sól
pieprz
10 plasterków pomidora

Przygotowanie


Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na połówki. W miseczce rozcieramy sardynki z cebulą i żółtkami wyjętymi z jajek. Dodajemy łyżeczkę majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy plastry pomidorów, na nich jajka napełnione farszem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. Smacznego :)

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...