czwartek, 30 marca 2017

Jajka nadziewane tuńczykiem

Jajka nadziewane tuńczykiem


Składniki:

6 jajek

1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym

10 dag twarogu

1 łyżka musztardy

2 łyżki posiekanego szczypiorku

2 łyżki jogurtu naturalnego

sok z cytryny

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie


Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka wymieszać z tuńczykiem z puszki i dodać ser, musztardę sok z cytryny, natkę pietruszki i jogurt. Wszystko razem zmieszać tak, żeby nie było grudek. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić białka jajek. Udekorować szczypiorkiem.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...