SAŁATKA Z KURCZAKA I PEKIŃSKIEJ KAPUSTY
1 główka kapusty pekińskiej
1 słoik ogórków konserwowych
2 puszki kukurydzy
4 filety z kurczaka
4 cebule
przyprawa Gros
keczup
majonez
Drobno kroimy ogórki i kapustę, cebulę i filety( najlepiej pokroić tak drobno by nie było kawałków większych od ziaren kukurydzy).
Pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż nabierze złotego koloru ( kawałki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku). Gdy mięso mamy usmażone możemy przystąpić do układania sałatki. Układamy ją warstwami licząc od spodu:
Mięso
Keczup
Ogórki
Cebula
Kukurydza
Majonez
Keczup
kapusta