FASZEROWANE KOLOROWE JAJKA
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki koncentratu pomidorowego
½ pęczka natki pietruszki
½ łyżeczki curry
majonez
sól, pieprz
Dekoracja:
Liście sałaty
Po kawałku kolorowych papryk mogą być świeże lub konserwowe
1 pomidor
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostrożnie obrać ze skorupek, przepołowić. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, utrzeć z majonezem, podzielić na trzy równe części.
Jedną część masy dokładnie wymieszać z koncentratem, drugą z drobno posiekaną natką pietruszki, trzecią z curry. Każdą pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Kolorowe masy wyłożyć na jajka za pomocą szprycy do kremu. Jajka ułożyć na półmisku, udekorować pokrojoną w paski papryką i cząstkami pomidora, liśćmi sałaty, natką pietruszki itp.