Roladki schabowe z pysznym farszem
Składniki:
4 plastry schabu
4 plastry szynki domowej lub wędzonego boczku
4 paski sera żółtego
4 paski papryki czerwonej marynowanej
4 mini ogórki korniszony
Sól i pieprz kolorowy
SOS DO SMAROWANIA:
2 łyżki keczupu
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy chrzanowej
DODATKOWO:
mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Przygotowanie:
Składniki sosu połączyć.
Schabowe rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować sosem
Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki lub boczku, pasek sera, papryki i ogórek przekrojony na pół.
Zrolować i spiąć wykałaczką.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Obsmażyć na rumiano. Przełożyć na blachę piekarnikową wysłaną papierem do pieczenia i tuż przed podaniem podpiec około 15 minut w 180 st.
Podać z frytkami i miksem surówek.