Jestem , pewnie jedną z wielu osób, która boryka się z cukrzyca typu II.
Na początku po diagnozie wydaje się że to wyrok. Jednak z czasem człowiek poznaje tajniki dotyczące tej choroby i stara się z nią żyć.
Jednym z wielu problemów jest ustalenie odpowiedniego menu.Spróbuje tutaj pisać o tym jak wygląda moja dieta, i podawać przepisy co ja dla siebie gotuje.
Bardzo ważne, aby zjadać pięć posiłków dziennie.
Jeden dzień
Śniadanie: chleb pełnoziarnisty (60 g) (dwie kromki), z serkiem homogenizowanym (np. Bieluch) (100 g), ogórek (40 g), szczypiorek, papryka (80 g), jabłko (100 g)
II śniadanie: jogurt (150 g)
Obiad: zupa kalafiorowa (350 g) papryka faszerowana: papryka (400 g), pierś z kurczaka (100 g), pieczarki (50 g), cukinia (40 g), cebula (20 g), seler naciowy (50 g), kapusta kiszona (120 g), oliwa z oliwek (15 g)
Podwieczorek: sok pomidorowy (300 g)
Kolacja: tuńczyk w sosie własnym (150 g) z sałatą (40 g), kukurydzą (30 g), pomidorem (50 g)