piątek, 24 marca 2017

MASŁO CZOSNKOWE



Masło czosnkowe:
Masło czosnkowe to stały gość w moim domu na wiosnę, i oto jak zrobić go w domu
Składniki

pół kostki masła
3 ząbki czosnku
szczypta soli
pieprz
rozmaryn
Wykonanie

1.                  Wyjmujemy masło z lodówki, odstawiamy na jakiś czas, żeby było miękkie.
2.                  Obieramy czosnek, wyciskamy przez praskę.
3.                  Dodajemy do masła, solimy, pieprzymy, posypujemy rozmarynem.
4.                  Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy na około pół godziny do lodówki.
Masło czosnkowe gotowe - smacznego!

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...