środa, 22 marca 2017

ŚLEDŹ W PELERYNIE SAŁATKA

ŚLEDŹ W PELERYNIE SAŁATKA


4-6 płatów śledziowych małosolnych lub w oliwie
4 buraczki
4 cebule lub słoik konserwowej
4 ziemniaki
5 jajek
1 seler majonez
sól
pieprz
natka pietruszki lub szczypiorek.

Śledzie pokroić w kostkę. Buraczki i ziemniaki oraz seler ugotować i zetrzeć na tarce (każde osobno). Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobna kostkę.. W drobną kostkę pokroić również cebule. Tak przygotowane produkty układając warstwami w przeźroczystym naczyniu, każda warstwę przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
 Na spodzie kładziemy śledzie, następnie cebulę, buraczki warstwę majonezu. Kolejna warstwa to ziemniaki , seler, na nie jajka i majonez całość posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...