środa, 5 kwietnia 2017

Jajka w domowym sosie tatarskim

Jajka w domowym sosie tatarskim


Składniki:

250 ml majonezu dekoracyjnego winiary
125ml śmietany kwaśnej
1 łyżeczka musztardy ostrej
1 łyżeczka chrzanu
4 grzybki marynowane
1 ogórek konserwowy
3 cebulki marynowane
8 jajek ugotowanych na twardo
1 łyżka szczypiorku posiekanego
cukier puder, sól, sok z cytryny do smaku
garść rozponki lub kilka liści sałaty

PRZYGOTOWANIE:

Majonez połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem.
Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
Jajka obierz i przekrój na połówki.
Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Na półmisku rozłóż roszponkę lub liście sałaty a na niej połówki jajek.

Jajka polej sosem tatarskim. Posyp szczypiorkiem.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...