środa, 5 kwietnia 2017

Jajka faszerowane pieczarkami



Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki:

·                                 4 jajka
·                                 1 cebula, drobno posiekana
·                                 2 łyżki oleju roślinnego
·                                 150 g pieczarek, drobno posiekanych
·                                 1/4 łyżeczki  curry
·                                 2 łyżki majonezu



Sposób przygotowania


Jajka ugotować na twardo.
Na patelni podsmażyć pieczarki i cebulę na oleju.
Jajka obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem i wymieszać z cebulą, pieczarkami, curry i majonezem.Dosolić do smaku.
Połówki jajek napełniać nadzieniem.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...