środa, 5 kwietnia 2017

Sos koperkowy




Sos koperkowy

Dodatek do drugiego dania


Składniki:
Włoszczyzna bez kapusty 1 pęczek
Koperek 1 pęczek
Mleko ½ szklanki
Mąka 3łyżki
Olej sojowy 3 łyżki
Sól do smaku
Woda 2 szklanki

Wykonanie:


Wykonanie sosu koperkowego:
Włoszczyznę opłukać, ugotować w 2 szklankach wody i odcedzić, mąkę rozetrzeć z tłuszczem, rozprowadzić mlekiem i częścią wywaru. Następnie wlać do pozostałego gotującego się wywaru( bez warzyw) dodać drobno posiekany koperek, zagotować i posolić do smaku.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...