Karczek pieczony
Składniki:
1kg karkówki
słodka papryka
pieprz czarny
vegeta
sok z cytryny
1-2 łyżki oleju
majeranek
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Z oleju i przypraw zrobić zaprawę,natrzeć nimi karczek i zostawić na noc w lodówce.
Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.
Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.
Pieczemy w 180st.
Można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.
Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.
Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.
Pieczemy w 180st.
Można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.