piątek, 7 kwietnia 2017

Kokosowy z biszkoptem



Kokosowy z biszkoptem


Składniki:

6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia


Upiec z tych składników biszkopt.


Masa kokosowa:

1,5 szklanki śmietany kwaśnej
8  łyżek cukru pudru
20 dag kokosu
1 duża paczka biszkoptów podłużnych


Ubić śmietanę z cukrem dodać kokos zostawić na 3 godz

Dwie galaretki dowolny kolor rozpuścić w trzech szklankach wody. Placek przekroić na pół. Na I część placka wyłożyć kokos i poukładać na nim biszkopty, zalać tężejącą galaretką, przyłożyć drugi placek dobrze dociskając. Polać polewą . Ciasto biszkoptowe wcześniej nasączyć pączem. Przy składaniu dobrze dociskać, wtedy przy krojeniu nie będzie się rozpadać. 


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...