sobota, 29 kwietnia 2017

Nacierane ćwiartki drobiowe

Nacierane ćwiartki drobiowe


Składniki:

10 ćwiartek ( kurczak, indyk, kaczka)

5 łyżek oleju
5 łyżek przyprawy magi
1 łyżka musztardy 
1 mała vegeta
1 łyżeczka papryki ostrej
mały kminek mielony
1 płaska łyżeczka pieprzu


Wykonanie:
Składniki mieszamy i nacieramy ćwiartki, wkładamy na minimum 2 godz do lodówki,, ja robię to dziś na jutro. Na blaszkę dajemy troszkę wody i oleju układamy ćwiartki. Pieczemy ok 1 godziny w piekarniku. Podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami, kaszą, ryżem i surówkami.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...