Surówka z czerwonej kapusty
Składniki:
400g czerwonej kapusty
1 większa cebula
1 mała czerwona papryka
½ pęczka szczypiorku
sól
pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek
cukier
Przygotowanie:
Kapustę i cebulę zetrzeć na dużych oczkach tarki, obficie posolić, skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na min. kilkanaście minut.
Potem dodać startą czerwoną paprykę, doprawić cukrem ,pieprzem, wymieszać i odstawić na 5 minut.
Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, i posypać ściętym szczypiorkiem.
Ci co nie wyobrażają sobie surówki bez majonezu , mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.
Potem dodać startą czerwoną paprykę, doprawić cukrem ,pieprzem, wymieszać i odstawić na 5 minut.
Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, i posypać ściętym szczypiorkiem.
Ci co nie wyobrażają sobie surówki bez majonezu , mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.