niedziela, 9 kwietnia 2017

Udka drobiowe pieczone z warzywami

Udka drobiowe pieczone z warzywami


Składniki:

2-3 udka drobiowe

3-4 pałki drobiowe

1 większa marchew

2 korzenie pietruszki

4 ziemniaki

pół cebuli

🙂

pól papryki

3 ząbki czosnku

oliwa

tymianek, lubczyk, papryka, zioła prowansalskie, sól pieprz

Przygotowanie


Mięso oczyścić i zamarynować na 2h w papryce słodkiej lub ostrej, tymianku, lubczyku i oliwie.
Ziemniaki przekrojone na ósemki przyprawiamy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą i mieszamy. 
Mięso przekładamy do naczynia do zapiekania, dajemy pozostałe warzywa z ziemniakami na końcu.
Zapiekamy w 200 oC przez 20 minut pod przykryciem i kolejne 40 minut bez przykrycia. 
Podajemy na ciepło


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...