Sałatka z kalafiora, pomidora, jajka i kukurydzy
Składniki:
1 kalafior
2 pomidory
1 puszka kukurydzy
4 jajka
4 łyżki szczypiorku
4 łyżki majonezu lub sos jogurtowo czosnkowy
Sposób przygotowania
Kalafior myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy go do wrzątku i dodajemy szczyptę soli . Gotujemy na lekko twardo, lepiej żeby nie był zbyt rozgotowany. W mniejszym garnuszku gotujemy na twardo jajka. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ugotowanego kalafiora studzimy. Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem lub sosem jogurtowo-czosnkowym.
Ugotowanego kalafiora studzimy. Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem lub sosem jogurtowo-czosnkowym.