piątek, 12 maja 2017

UDKA W SŁODKIEJ SKORUPCE

UDKA W SŁODKIEJ SKORUPCE

Składniki:


·                                 10 udek z kurczaka
·                                 cytryna
·                                 ząbek czosnku
·                                 1/3 szkl. płynnego miodu
·                                 2 łyżki oleju
·                                 pieprz, papryka słodka, suszony tymianek, sól

SPOSÓB WYKONANIA:


 Udka z kurczaka nacieramy pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem i suszonym tymiankiem. Miód łączymy z sokiem z cytryny i olejem. Smarujemy mięso, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.  Pieczemy udka ok. 40 min  na natłuszczonych tackach grillowych na grillu, często obracając,  (w piekarniku pieczemy  je na blaszce). Podajemy z surówkami.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...