KACZKA FASZEROWANA
Składniki
· 4 nogi z kaczki
· pół pęczka szparagów
· 10 dag sera gouda
· olej do smażenia
· sól
· świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
Z nóg kaczki wyjmij kości. Mięso przypraw solą i pieprzem. Szparagi obierz, ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie, pokrój w cząstki. Szparagi i ser zmiksuj w blenderze, przypraw do smaku solą i pieprzem. Masą faszeruj mięso, zepnij je np. wykałaczkami Smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Roladki przekrój na pół. Podaj z ziemniakami, surówka, mięso możesz polać ulubionym sosem.
Roladki przekrój na pół. Podaj z ziemniakami, surówka, mięso możesz polać ulubionym sosem.