poniedziałek, 8 maja 2017

KACZKA FASZEROWANA

KACZKA FASZEROWANA


Składniki

·                                 4 nogi z kaczki
·                                 pół pęczka szparagów
·                                 10 dag sera gouda
·                                 olej do smażenia
·                                 sól
·                                 świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

 


 Z nóg kaczki wyjmij kości. Mięso przypraw solą i pieprzem. Szparagi obierz, ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie, pokrój w cząstki. Szparagi i ser zmiksuj w blenderze, przypraw do smaku solą i pieprzem. Masą faszeruj mięso, zepnij je np. wykałaczkami Smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
 Roladki przekrój na pół. Podaj z ziemniakami, surówka, mięso możesz polać ulubionym sosem.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...