niedziela, 7 maja 2017

Zupa brokułowa z grzankami czosnkowymi




Zupa brokułowa z grzankami czosnkowymi

·                                 1 brokuł
·                                 Zupa brokułowa Jak u Mamy WINIARY  1  opakowanie 
·                                 śmietana 18%  2  łyżki 
·                                 płatki migdałowe  2  łyżki 
·                                 olej  3  łyżki 
·                                 czosnek  1  ząbek 
·                                 chleb ciemny  2  kromki 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuł oczyść rozbierz na różyczki i ugotuj do miękkości. Zmiksuj.
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Połącz ze zmiksowanym brokułem i zagotuj.
Dodaj śmietanę i płatki migdałowe.
Olej wlej na patelnię.
Obierz czosnek, przekrój go na pół i wrzuć na patelnię. Przez chwilę podgrzewaj.
W między czasie chleb pokrój w drobną kostkę.
Wrzuć chleb na patelnię z olejem czosnkowym i smaż na chrupko.
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...