niedziela, 7 maja 2017

Piersi z indyka w sosie żurawinowym

Piersi z indyka w sosie żurawinowym


Składniki:
1 kg piersi z indyka
 5 łyżek żurawiny do mięs
7 łyżek oleju
pieprz, sól, majeranek
przyprawa ziarenka smaku
3 łyżki soseru winiary
Wykonanie:

                Mięso indycze natrzyj przyprawą ziarenka smaku winiary, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką.
            Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.
3            Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 50 minut.
4           Wyjmij ostrożnie naczynie do zapiekania, wlej do potrawy 1 szklankę gorącej wody, dodaj SOSER, rozprowadź i piecz jeszcze przez 5 minut.
              Po tym czasie wyjmij mięso, pokrój je w cienkie plastry i rozłóż na talerze.
           Do sosu w naczyniu dodaj żurawinę.
            Danie podawaj z duszonymi warzywami i sosem żurawinowym w sosjerce.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...