piątek, 2 czerwca 2017

MINIPIZZA NA BUŁCE

MINIPIZZA NA BUŁCE

Składniki:


1 łyżka oliwy 
1 mała cebula 
1 ząbek czosnku 
150 ml przecieru pomidorowego 
50 g tartego żółtego sera 
1 pomidor 
kilka listków bazylii 
1 bułka

Przygotowanie:

 Oliwę podgrzewamy w rondlu. Podsmażamy pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty). 
 Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzucamy listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku. 
 Bułkę kroimy wzdłuż, opiekamy w piekarniku przez 2 minuty, a następnie smarujemy przygotowanym wcześniej sosem. 
 Na kajzerkę kładziemy pokrojonego pomidora i posypujemy żółtym serem.
 Wstawiamy minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy na jasnozłoty kolor.




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...