wtorek, 4 lipca 2017

Muszle nadziewane makrelą

Muszle nadziewane makrelą

Składniki:

10 sztuk makaronu duże muszle

1 puszka makreli w pomidorach

½ puszki groszku konserwowego

1 cebula

1 czerwona papryka

1 łyżka majonezu

2 jajka

sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente
Makrele z puszki wymieszać z majonezem, dodać drobno pokrojone: cebulę, pół papryki oraz jajka. Dodać groszek z puszki (ilość wedle uznania), przyprawić solą i pieprzem, zamieszać.
Powstałą pastą nadziewać makaronowe muszle, ozdobić połową papryki i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...