sobota, 1 lipca 2017

SAŁATKA Z PAPRYKI I PIECZAREK


SAŁATKA Z PAPRYKI I PIECZAREK

Składniki:
1,5 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg pieczarek.

Pieczarki pokroić i wrzucić na osoloną wodę i zakwaszoną kwaskiem. Gotować 5 min i odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę zasolić i odcisnąć. Paprykę pokroić w kostkę lub paski.

Ugotować zalewę z:

6 szklanek wody
1 szklanki octu
1 szklanki cukru
sól
pieprz
liść laurowy
Wrzucić paprykę i cebulę gotować 5 min. Dodać pieczarki i dalej gotować 5 min. Włożyć do słoików i pasteryzować 10 min.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...