czwartek, 3 sierpnia 2017

CIASTO Z SUCHARKAMI

CIASTO Z SUCHARKAMI


Składniki

SPÓD:200g.sucharów. 400g.nutelli.
MASA:1/2l.śmietany36%, 250g.mascarpone, 1/2szkl.cukru pudru, 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 1szkl.wody
POLEWA:150g.malin(świeżych lub mrożonych) 1/2szkl.cukru pudru, 2galaretki malinowe.

Sposób przygotowania przepisu:

 SPÓD:
sucharki pokruszyć najlepiej blenderem,wymieszać z nutellą,wyłożyć na dno blaszki na papier do pieczenia.
 MASA:
śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno,dodać mascarpone wymieszać,dodać tężejącą galaretkę,wylać na spód i wstawić do lodówki,żeby stężało.
POLEWA:
maliny zmiksować[jeśli mamy mrożone to rozmrozić],przetrzeć przez sitko,dodać cukier puder,zmiksować,dodać tężejące galaretki,wstawić do lodówki jak zaczną tężeć to wylać na ciasto i wstawić na noc do lodówki.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...