Deser o smaku cytrynowym
Na dno kwadratowej foremki wyłożyłam maślane herbatniki
1 warstwa:
330ml śmietanki kremówki ubiłam na sztywno dodałam serek homogenizowany waniliowy 180g i tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 200ml wody - zmiksowałam i wyłożyłam na herbatniki - włożyłam do lodówki.
2 warstwa:
2 warstwa:
2 galaretki cytrynowe 500ml wody - lekko tężejącą galaretkę wyłożyłam na masę serową i włożyłam do lodówki.
3 warstwa:
3 warstwa:
200ml śmietanki kremówki ubiłam na sztywno dodałam 400ml jogurtu naturalnego i tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 150ml wody - zmiksowałam i wyłożyłam na zastygniętą galaretkę. Włożyłam do lodówki.
4 warstwa:
4 warstwa:
2 galaretki cytrynowe 500ml wody - lekko tężejącą galaretkę cytrynową wyłożyłam na masę jogurtową.
Mój deser był całą noc w lodówce
Mój deser był całą noc w lodówce