Ostre
wieprzowe kuleczki
Składniki:
1/2 kg. mięsa wieprzowego
3 surowe białka
4 ząbki czosnku
średnia cebula
sól do smaku, pieprz
3 łyżeczki papryki słodkiej, 3 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej,
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso zmielić. Wymieszać z pokrojoną cebulą i
czosnkiem, dodać białka i przyprawy. Wymieszać. Wsypać bułkę tartą. Uformować
kuleczki i usmażyć je na oleju.
Sos:
Puszka czerwonej fasoli
200 ml. soku pomidorowego
2 pełne łyżki ketchupu Kotlin z piekła rodem
2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
majeranek
olej do smażenia
ser żółty do posypania
Podsmażone mięsne kulki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wsypać odsączoną fasolę. Sos pomidorowy wymieszać z przyprawami i keczupem. Zalać nim mięso. Posypać startym serem. Piec około 25 minut w 180 stopni.
Sos:
Puszka czerwonej fasoli
200 ml. soku pomidorowego
2 pełne łyżki ketchupu Kotlin z piekła rodem
2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
majeranek
olej do smażenia
ser żółty do posypania
Podsmażone mięsne kulki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wsypać odsączoną fasolę. Sos pomidorowy wymieszać z przyprawami i keczupem. Zalać nim mięso. Posypać startym serem. Piec około 25 minut w 180 stopni.