niedziela, 17 grudnia 2017

ZUPA KREM Z PORÓW



ZUPA KREM Z PORÓW


Składniki:


2 pory
2 łyżki masła
2 ziemniaki
3 szklanki bulionu drobiowego
4 kromki pieczywa tostowego
5 dag sera żółtego
100 ml kremówki
sól i pieprz

Wykonanie:

 Pory oczyść i pokrój w krążki. Przesmaż na maśle i podduś. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę i wrzuć do bulionu razem z porem. Gotuj 15 minut i zmiksuj. Zupę zabiel śmietanką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z kromek pieczywa wykrój serduszka. Posyp je startym serem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 5 minut w temp. 200°C.



Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...