Zapiekanka ziemniaczana
Składniki:
Talarki ziemniaczane
z 8 lub 10 ziemniaków
Paczka
warzyw na patelnie
2 laski kiełbasy obojętnie jakiej
1 cebula
½ szklanki oleju
Przyprawa knorr do mies sol pieprz czosnek granulowany lub ząbki
Śmietana 18 kwaśna
Ser żółty
2 laski kiełbasy obojętnie jakiej
1 cebula
½ szklanki oleju
Przyprawa knorr do mies sol pieprz czosnek granulowany lub ząbki
Śmietana 18 kwaśna
Ser żółty
Wykonanie:
Talarki
ziemniaczane wymieszać z mieszaniną oleju przyprawy domięs knorr czosnku soli i
pieprzu. Położyć warstwę talarków na formie potem dać plastry kiełbasy i
kolejną warstwę talarków. Na to cebule i wymieszane z solą i pieprzem warzywa
na patelnie. Na nie dać śmietanę i ser. piec w temp 220 do zrumienienia się sera
i ciepłe podawać.