piątek, 8 grudnia 2017

Zapiekanka ziemniaczana



Zapiekanka ziemniaczana
Składniki:

Talarki ziemniaczane z 8 lub 10 ziemniaków
Paczka warzyw na patelnie
2 laski kiełbasy obojętnie jakiej
1 cebula
½ szklanki  oleju
Przyprawa knorr do mies sol pieprz czosnek granulowany lub ząbki
Śmietana 18 kwaśna
Ser żółty
Wykonanie:

Talarki ziemniaczane wymieszać z mieszaniną oleju przyprawy domięs knorr czosnku soli i pieprzu. Położyć warstwę talarków na formie potem dać plastry kiełbasy i kolejną warstwę talarków. Na to cebule i wymieszane z solą i pieprzem warzywa na patelnie. Na nie dać śmietanę i ser. piec w temp 220 do zrumienienia się sera i ciepłe podawać.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...