wtorek, 6 marca 2018

Parówki w naleśnikach

Parówki  w naleśnikach

Składniki
3/4 szklanki mleka,
20 dag mąki,
szczypta soli,
6 cienkich parówek z szynki lub drobiu,
 4 jaja,
tarta bułka,
10-15 dag ostrego, żółtego sera,
 kilka łyżek keczupu,
łyżka oliwy,
 olej i łyżka masła (do smażenia).

Przygotowanie:
Mleko i 2 jaja rozmącić z mąką, dodać szczyptę soli i oliwę. Dobrze wymieszać, odstawić na pół godziny. Usmażyć 6 naleśników. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami.
Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśniku, posmarować keczupem, posypać startym serem. Pozostałe jaja roztrzepać. Naleśniki zwinąć, obtaczać w jajach i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej zmieszany z masłem. Obsmażyć na nim każdy naleśnik ze wszystkich stron na złoty kolor.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...