Filety z kurczaka z pieczarkami i serem
Składniki
500g
piersi z kurczaka,
350g pieczarek,
150g sera,
350g pieczarek,
150g sera,
1 cebula,
papirus (pomysł na),
1 łyżka masła.
papirus (pomysł na),
1 łyżka masła.
Sposób
przygotowania przepisu
Piersi z kurczaka umyć i
pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub
przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę
obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle.
Dodać pieczarki i smażyć
do momentu aż pieczarki będą gotowe.
Kotlety poukładać w
naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser
zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta.
Włożyć do nagrzanego
piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.