sobota, 5 maja 2018

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem


Filety z kurczaka z pieczarkami i serem



Składniki

500g piersi z kurczaka,
350g pieczarek,
150g sera,
 1 cebula,
 papirus (pomysł na),
 1 łyżka masła.

Sposób przygotowania przepisu

 Piersi z kurczaka umyć i pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle.
 Dodać pieczarki i smażyć do momentu aż pieczarki będą gotowe.
 Kotlety poukładać w naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta.
 Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...