Sałatka makaronowa z burakami
Składniki
4 średnie buraki,
200 g makaronu orkiszowego,
1 cebula,
2 jabłka,
150 g dowolnej wędliny.
Sos
2 łyżki jogurtu greckiego,
3 łyżki majonezu,
3 łyżeczki musztardy sarepskiej,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki.
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Buraki gotujemy do
miękkości. Buraczki studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wędlinę również kroimy w kostkę.
Warzywa łączymy z makaronem i wędliną.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Łączymy ze wszystkimi składnikiami.
Przechowujemy w lodówce.
Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wędlinę również kroimy w kostkę.
Warzywa łączymy z makaronem i wędliną.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Łączymy ze wszystkimi składnikiami.
Przechowujemy w lodówce.