Składniki
Margaryna palma - 250 g
Jajka - 3 szt (1 całe i 2 żółtka)
Cukier puder - 140 g
Proszek do pieczenia mały - 1 szt
Masa: Masło - 200 g
Cukier puder - niepełna szklanka
Żółtka - 2 szt
Kwasek cytrynowy - pół łyżeczki
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Dodać resztę składników i zarobić ciasto.
Ciasto wstawić do lodówki na 0,5 godziny.
Następnie rozwałkować i wykrawać literatką kółka.
W połowie kółek zrobić na środku dziurkę.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 15 minut.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodać kwasek cytrynowy.
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Dodać resztę składników i zarobić ciasto.
Ciasto wstawić do lodówki na 0,5 godziny.
Następnie rozwałkować i wykrawać literatką kółka.
W połowie kółek zrobić na środku dziurkę.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 15 minut.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodać kwasek cytrynowy.
Ciastka przekładać masą: smarować całe kółka i przykładać kółko z dziurką.
LUKIER Białko - 1 szt
Cukier puder - 3/4 szklanki
Białko ucierać z cukrem pudrem przez około 45 minut.
Posmarować lukrem wierzch ciastek.
Cukier puder - 3/4 szklanki
Białko ucierać z cukrem pudrem przez około 45 minut.
Posmarować lukrem wierzch ciastek.