Brzoskwiniowa
krówka bez pieczenia
Składniki:
Blaszka
24 cm x 35 cm
3 szklanki mleka
Puszka brzoskwiń
Opakowanie herbatników duże
2 żółtka
Niepełna szklanka cukru
10 łyżek mąki pszennej
Kostka margaryny
1 śnieżka
500 ml śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
Płatki migdałowe
Masa kajmakowa
3 szklanki mleka
Puszka brzoskwiń
Opakowanie herbatników duże
2 żółtka
Niepełna szklanka cukru
10 łyżek mąki pszennej
Kostka margaryny
1 śnieżka
500 ml śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
Płatki migdałowe
Masa kajmakowa
Wykonanie:
Dwie
szklanki mleka gotujemy.W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę z
cukrem. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż zrobi się
gęsty.Margarynę ucieramy mikserem.Dodajemy żółtka.Następnie
stopniowo dodajemy ostudzony budyń.Na dnie blaszki układamy
namoczone w mleku herbatniki.Wykładamy masę budyniową.Układamy
brzoskwinie.Drugą warstwę herbatników.Smarujemy masą
kajmakową.Trzecią warstwę herbatników.Śmietanę ubijamy z cukrem
pudrem.Dodajemy ścieżkę.Masę śmietanową wykładamy na
herbatniki.Posypujemy migdałami.Wstawiamy do lodówki na 2
godziny.
Ciasto gotowe.
Ciasto gotowe.