środa, 22 marca 2017

BEZGLUTENOWE KOTLECIKI Z PIECZAREK

Kotleciki z pieczarek

·                           

                          1 kg pieczarek
                           2 średnie cebule
                             3 jaja ugotowane na twardo
                               1 jajko surowe
                           bezglutenowa bułka tarta
                              sól
                           pieprz
                             uniwersalna przyprawa warzywna
                        natka pietruszki
                             olej do smażenia


Sposób przygotowania:

Pieczarki płuczemy, drobno kroimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na patelni wraz z pieczarkami. Jaja ugotowane na twardo, obieramy. Wszystkie składniki miksujemy z dodatkiem surowego jaja, soli, pieprzu, uniwersalnej przyprawy warzywnej, bułki tartej bezglutenowej, posiekanej pietruszki. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce bezglutenowej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kładziemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odkładamy na bibułkę, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy albo na gorąco z dodatkiem surówek, albo na zimno na kanapce z pieczywa bezglutenowego.




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...