środa, 22 marca 2017

Kapusta z patelni z kotletem schabowym

Kapusta z patelni z kotletem schabowym




Składniki:
1 cebula
750 s schabu
2 łyżki oleju
Sól, pieprz
850 g kiszonej kapusty
Szczypta cukru
500 g kopytek (gotowych)
Pół pęczka natki pietruszki
150 g śmietany
Cebule pokroić w kostkę,mięso w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso, doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smażyć ebulę, dodać kapustę kiszoną. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko smażyć 15minut. Ponownie dodać mięso.
Kopytka ugotować w osolonej wodzie.
Kapustę podawać z kopytkami, posypać posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania 30 minut



Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...