czwartek, 23 marca 2017

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA


Sposób przygotowania:

 Udka umyć. Delikatnie żeby nie uszkodzić skóry i mięśni, usunąć
kości. Mięso oprószyć przyprawa.
 Przygotować farsz:
 Paprykę pokroić w kostkę i wymieszać z serem startym na tarce.
 Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę
pieczarki i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Napełnić farszem udka (miejsca po kościach) i sczepić wykałaczką,
formując kształtne porcje.

Piec w piekarniku w foliowym rękawie przez 45min. w temp. 170°C

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...