sobota, 18 marca 2017

Forszmak

Szybka i smaczna zupa. Bardzo często gości w moim domu i zawsze jest mile witana.
Oto przepis:
FORSZMAK
Składniki:
1 cebula
1 ogórek kiszony
10 parówek
10 pieczarek
1 łyżka musztardy
papryka ( jak ktoś lubi)
3 łyżki przecieru pomidorowego
tłuszcz, mąka, ziele angielskie, sól, liść laurowy, pieprz
mięso wołowe, żeberka wędzone, lub drobiowe

Przygotowanie:
Cebule smażymy na tłuszczu na złoty kolor, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Następnie dolewamy do tego trochę wody i gotujemy. Dodajemy mięso ziele angielskie, liść laurowy i dalej gotujemy, aż mięso będzie miękkie ( Ugotowane mięso kroimy w kostkę). Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy przecier, musztardę, starty na tarce ogórek, parówki pokrojone w plasterki. Zagotowujemy, robimy zasmażkę z wody i mąki, tak aby nie było gęste. ( Ja osobiście bardzo rzadko robię ją z zasmazką).

Smacznego

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...