Oto przepis:
FORSZMAK
Składniki:
1 cebula
1 ogórek kiszony
10 parówek
10 pieczarek
1 łyżka musztardy
papryka ( jak ktoś lubi)
3 łyżki przecieru pomidorowego
tłuszcz, mąka, ziele angielskie, sól, liść laurowy, pieprz
mięso wołowe, żeberka wędzone, lub drobiowe
Przygotowanie:
Cebule smażymy na tłuszczu na złoty kolor, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Następnie dolewamy do tego trochę wody i gotujemy. Dodajemy mięso ziele angielskie, liść laurowy i dalej gotujemy, aż mięso będzie miękkie ( Ugotowane mięso kroimy w kostkę). Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy przecier, musztardę, starty na tarce ogórek, parówki pokrojone w plasterki. Zagotowujemy, robimy zasmażkę z wody i mąki, tak aby nie było gęste. ( Ja osobiście bardzo rzadko robię ją z zasmazką).
Smacznego