Kotlet rybny
Składniki:
1/2 kg dowolnego fileta rybnego bez skóry, 1 jajko, 1 mała bułka, bułka tarta, 1 cebula, ząbek czosnku, natka pietruszki, majeranek, sól, pieprz
Wykonanie:
Do zmielonego mięsa dodałam namoczoną i odciśniętą bułkę, zeszkloną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, około 4 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki, 2 łyżki majeranku, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, sól i pieprz. Składniki dokładnie wymieszałam. Masa wyszła za rzadka więc dodałam ok 3 łyżki tartej bułki. Uformowałam kotlety które obtoczyłam w bułce tartej. Smażyłam na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty