środa, 22 marca 2017

Sałatka z kapusty pekińskiej

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I ZUPEK CHIŃSKICH



Składniki:
1 kapusta pekińska
podwójna pierś z kurczaka
1 puszka kukurydzy
2 zupki chińskie (zielone)
1 średni majonez Winiary 
2 ząbki czosnku
przyprawa do gyrosa.

Wykonanie:

Pierś kroimy w kostkę mieszamy z 2 łyżkami przyprawy do gyrosa i łyżką oleju. Wszystko mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie smażymy bez dodatku tłuszczu. Studzimy,             a w tym czasie zalewamy zupki wrzątkiem i po minucie odcedzamy i studzimy.
Kapustę szatkujemy w cieniutkie wiórka. Majonez mieszamy z przepuszczonym przez praskę czosnkiem.
Wszystkie składniki mieszamy razem i sałatka gotowa.
Smacznego

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...