środa, 22 marca 2017

SERNIK Z ROSĄ

Sernik z rosa.
Ciasto:
 3 szklanki mąki
3 żółtka
250 gr margaryny
2 lyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru

Masa do ciasta:

1 kg sera białego ,mielonego
cukier waniliowy
budyń
1 szklanka  cukru
2 szklanki  mleka
0,5 szklanki  oleju
3 cale jajka

Ciasto-wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść .Ja wykładam na blachę z papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowana olejem.Trzeba ciasto wyłożyć także po brzegach.

Masa: 
Szczerze,wszystko wkładam do miski i dokładnie mieszam,bez żadnych kolejności i bawienia się.
ROSA
 Z pozostałych 3 białek ubijamy piane dodając na końcu 1 szklankę cukru i około 10-15 minut przed końcem pieczenia wylewamy ja na ciasto ( gdy chcę kolorową rosę dodaje kisiel).

Ciasto pieczemy w temp.180 ° około godziny.Niestety czas pieczenia jest rożny w zależności od piekarnika.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...