poniedziałek, 27 marca 2017

ZUPA KREM MARCHWIOWO POROWY

ZUPA KREM MARCHWIOWO POROWY

 

Składniki

·                                 3 SERKI TOPIONE-ŚMIETANKOWE
·                                 2 ROSOŁKI
·                                 2 ŁYŻKI ŚMIETANY
·                                 1,5 L WODY
·                                 1 POR
·                                 1 MARCHEWKA
·                                 SÓL
·                                 PIEPRZ

Przygotowanie

1.     WODĘ ZAGOTOWAĆ Z ROSOŁKAMI. (LUB WYKORZYSTAĆ ROSÓŁ Z POPRZEDNIEGO DNIA.DODAĆ POR I MARCHEW POKROJONE W TALARKI.GOTOWAĆ 15 MIN. ZMIKSOWAĆ. SERKI ROZPUŚCIĆ W 1 SZKLANCE GORĄCEJ WODY I WLAĆ DO ZUPY. NA KOŃCU DODAĆ ŚMIETANĘ.DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM, ZUPĘ PODAWAĆ Z MAKARONEM ŚWIDERKI LUB GROSZKIEM PTYSIOWYM.





Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...