DELIKATNE ROLADKI Z FETĄ I PAPRYKĄ
Składniki
· 600 g piersi z kurczaka
· 150 g sera feta
· czerwona papryka
· pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju
· 3 garście liści szpinaku
· sól, pieprz
· papryka słodka
· zioła prowansalskie
· olej
· bulion (ok. 1,5 szklanki)
·
Wykonanie:
1. Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.
2. Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.
3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
4. Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku (temp. 180°C, czas zależnie od wielkości roladek - 35-45 min; Podkoniec możesz przeciąć rękaw).
2. Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.
3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
4. Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku (temp. 180°C, czas zależnie od wielkości roladek - 35-45 min; Podkoniec możesz przeciąć rękaw).