sobota, 1 kwietnia 2017

DELIKATNE ROLADKI Z FETĄ I PAPRYKĄ

DELIKATNE ROLADKI Z FETĄ I PAPRYKĄ


Składniki

·                                 600 g piersi z kurczaka
·                                 150 g sera feta
·                                 czerwona    papryka
·                                 pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju
·                                 3 garście liści szpinaku
·                                 sól, pieprz
·                                 papryka słodka
·                                 zioła prowansalskie
·                                 olej
·                                 bulion (ok. 1,5 szklanki)
·                                  
Wykonanie:


1. Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.

2. Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.

3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw. Zwiń, zepnij wykałaczkami.

4. Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku (temp. 180°C, czas zależnie od wielkości roladek - 35-45 min; Podkoniec możesz przeciąć rękaw).




Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...