środa, 12 kwietnia 2017

Kalafior

Kalafior


Składniki:

1 kalafior

3-4 łyżki bułki tartej

2 łyżki masła

sól, cukier

Przygotowanie:

Kalafiora dokładnie umyć, podzielić na rózyczki,włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i dodać łyżeczkę cukru i ugotować.

Czystą i suchą patelnię rozgrzać i wsypać na nią bułkę tarta, zrumienić bułkę (mieszając, żeby się nie przypaliła),nie dodawać  masła, bulkę przełożyć do miseczki ,a na patelni rozpuścić masło.
Kalafiora ułożyć na półmisku, posypać bułką tartą i polać z masłem. Smkuje  z sałatką z pomidorów.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...