środa, 12 kwietnia 2017

Mus bananowo - śmietankowy

Mus bananowo - śmietankowy


Składniki:
·                                 3 banany
·                                 1 łyżka cukru pudru (lub dwie)
·                                 1 łyżeczka cukru waniliowego
·                                 150 - 200 ml śmietanki kremówki
·                                 2-3 kostki czekolady
·                                  
Sposób przygotowania:

1.                            Banany dokładnie umyj, odetnij końce, obierz i pokrój w plastry, a następnie zmiksuj je z cukrem waniliowym.
2.                            Śmietankę ubij z cukrem pudrem, po czym przełóż łyżką do bananów i delikatnie wymieszaj.
3.                            Kiedy wszystkie składniki połączą się, przełóż je do pucharków i posyp startą czekoladą. Możesz udekorować je plasterkami bananów lub wiśniami.
Smacznego!


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...