piątek, 28 kwietnia 2017

Piwna marynata do żeberek lub karkówki na grilla

Piwna marynata do żeberek lub karkówki na grilla



Składniki:

1 szklanka ciemnego piwa
¼ szklanka soku z cytryny
½ szklanki oleju lub oliwy z oliwek
11/2 łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
1 liść laurowy
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano


Piwo, olej sok z cytryny wymieszać . Następnie dodać pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszać i tą marynatą natrzeć mięso i zostawić do zabejcowania na minimum 6 godzin.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...