poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Placek orzechowy na waflu

Placek orzechowy na waflu

Wafel położyć na blachę, nie smarować tłuszczem.
Siedem białek ubić i dodać jedną szklankę cukru, do tego wsypać 25 dag orzechów siekanych, 1łyżkę bułki tartej lub 1 łyżkę mąki kartoflanej. 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę miodu sztucznego roztopionego. Wlać ciasto na wafel i upiec.
Upiec biszkopt z 5 jajek. Przygotować masę kakaowa lub kawowa i powidło do przełożenia. 

Ułożenie placków
Na spód placek orzechowy, masa, wafel, masa, pół biszkopta, powidło, pół biszkopta, masa i wafel.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...